Bebek kıyafetleri yıkarken dikkat edilecek şeyler


Bebek kıyafetleri temizlenirken oldukça özen isteyen kıyafetlerdir. Cilt yapıları hassas olduğundan tercih edilen deterjanlar ve yıkama koşulları çok önemlidir. Bebek kıyafetleri özellikle farklı kıyafetler ile karıştırılarak temizlenmemesi gerekmektedir. Herhangi bir solunum rahatsızlığı olan çocuklar da ise koku son derece dikkat edilmesi gereken bir durumdur. Çocuklarınız üstünü kirlettiği için onlara ilginç sözler söyleyip kızmayın.Çoğu anne çocuk giysileri nasıl temizlenir sorusunun cevabını bilmez. Bu durum olumsuz sonuçlara yol açabilir.

Bebek kıyafetleri neyle yıkanmalı

Çocuklarınızın giysilerini kendi giysileriniz ile beraber yıkamamalısınız. Giysi üzerinde önerilen yıkama talimatlarına dikkat etmelisiniz. Özellikle çok küçük yaştaki çocukların giysilerinde sabun tozu kullanmanız önerilir. Küçük yaştaki çocukların kıyafetleri elde yıkama önerilir. Fakat bu imkanınız yok ise makinede uygun ayarda yıkamalısınız. Çocukların giysileri yıkandıktan sonra deterjan kalıntılarının kıyafette kalmaması için iki kez durulama yapabilirsiniz.

Hamilelik belirtileri nelerdir ?


Bazı kadınlar daha test yaptırmadan önce hamile olduklarının farkına varabilirler. Elbette hamile kalındığından kesin emin olmanın tek yolu test yaptırmaktır. Gebelik testlerinden pozitif sonuç alınması bile her zaman hamile olunduğunu göstermez. 

En doğru uygulama kan testidir. Ancak vücudunuzda bazı oluşan bazı belirtiler hamile olduğunuzun sinyallerini verebilir. Vücudun gösterdiği hamilelik belirtileri nelerdir? Detaylarıyla sizin için inceledik. Bu belirtiler kesin olarak hamile olduğunuzu göstermese de size fikir vermesi açısından önemli olacaktır.

Göğüslerde ve Göğüs Uçlarında Hassaslaşma
Adet kanamalarından önce görülen halk arasında hamilelik Belirtilerinden sayılan göğüslerde hassaslaşma hali, hamile kalındığında daha yüksek oranda ortaya çıkmaktadır. Sızlayan, ağrıyan, dolgun, hassas, şişmiş, hatta dokununca bile acıyan göğüsler birçok kadında spermin yumurtayla buluşmasından sonra yaşadığı bir durumdur. Hassas göğüler ilk hamilelik belirtilerinden birisidir. 

Göğüslerde yaşanan bu hassasiyet döllenmeden iki ila üç gün sonra başlayabilir. Bir hafta gibi bir sürenin sonunda iyice artan hassaslaşma, hamilelik ilerledikçe çoğalarak devam eder. Elbette bu belirti her kadında görülmeyeceği gibi bazı dönemlerde kadınların düzensiz adetleri sonucunda da beklenmeyen zamanlarda göğüsleri hassaslaşabilir.