Hamilelikte duygusallık bebeklere zarar verir mi?

Hamilelikte duygusallık, kadınların gebelik dönemlerinde yaşayacağı içe kapanıklık, pasiflik ve bir takım psikolojik sorunları içermektedir. Kadınların özünde yer alan duygusallık durumu, hamilelik döneminde üst seviyelere çıkmakta ve uzmanlar tarafından bu durum, son derece doğal karşılanmaktadır.
Hamilelikte duygusallık denildiğinde akla ilk gelen sorunların başında, sürekli ağlama hissiyatı gelmektedir. Kadınlar, hamilelik dönemleri boyunca sürekli olarak ağlama hissi yaşamakta ve bu durum, anlık öfke patlamalarına neden olmaktadır.
Gebelik dönemlerinde yaşanan bu duygu durum değişikliklerinin ana nedeni ise, kadının vücudunda yaşanan hormonal değişikliklerdir. Bu değişiklikler, annenin anlık öfkelerine, ağlamasına veya kendini bir anda dış dünyaya kapaması olarak bilinmektedir. Hamilelikte duygusallık konusunda bir çok ebeveynin aklına gelen ilk soru ise, ''hamilelikte duygusallık doğacak bebeğe zarar verir mi?''dir. Kısaca bu sorunun cevabını sizlerle paylaşalım.
Hamilelikte duygusallık bebeklere zarar verir mi?
Hamilelik sürecinde yaşanan duygusal durumlar, hem anne hem de baba adayının kafasında bir takım soru işaretlerinin oluşmasını sağlamaktadır. Bu soru işaretleri, bu süreç boyunca devam eder ve kimi zaman aile ortamında iç çatışmalara neden olur. Bu iç çatışmaların ana noktası ise, yaşanan duygusallık ve psikolojik durumların, bebeğe zarar verip vermeyeceğinden ibarettir. Uzmanlar, hamilelikte duygusallık dönemi yaşanmasını son derece normal karşılamakta ve bu duygu durum bozukluklarının bebeğe zarar vermeyeceğini açıklamaktadırlar. Böyle durumlarda dikkat edilmesi gereken en önemli konu, anne ve baba adayları arasında yaşanan sorunların ileri boyutlara varmamasıdır. Anne ve baba arasında yaşanabilecek sorunlar, kimi zaman ciddi sorunlara hatta boşanmaya kadar gidebilir.
Hamilelikte duygusallık konusunda bilgi almak ve önemli detayları öğrenmek için, ''www.medtatv.org'' adresini ziyaret edebilirsiniz.


1 yorum:

Trabzon Haber dedi ki...

Çok güzel bir içerik olmuş teşekkür ederim.