Bebeğiniz pişik olduysa...

Özellikle bebeklerde sıkça görülen problemlerin başında gelen pişik sorunu, bebeğin vücudunu tahriş ederek canının yanmasına sebep olmaktadır. Bebeğin huysuzlanması, ağlaması ve iştahından kesilmesinin ana nedenlerinden olabilen pişik, kimi zamanlarda ise…

Özellikle bebeklerde sıkça görülen problemlerin başında gelen pişik sorunu, bebeğin vücudunu tahriş ederek canının yanmasına sebep olmaktadır. Bebeğin huysuzlanması, ağlaması ve iştahından kesilmesinin ana nedenlerinden olabilen pişik, kimi zamanlarda ise yaşattığı acı dolasıyla uykusuzluğa neden olabilir

:: Bebeklerde pişik tedavisi

– Pişik mantar enfeksiyonuyla birlikte meydana gelmişse (yani sınırları belli parlak kırmızı döküntü ve / veya bebeğin altından başka yerlerde de kırmızı lekeler varsa) reçetesiz satılan mantara karşı bir krem kullanabilirsiniz.
– Bebeğin altını mümkün olduğu kadar kuru tutun, bezini sık değiştirin.
– Bebeğin altı mümkün kadar hava alsın. Kirli bezi aldıktan sonra bebeğin altına bir bez koyun, bağlamayın ve üstüne ince bir havlu örtün. Bunu sık sık yapın, mümkün olduğu kadar uzun süreli olsun.
– Plastik don kullanmayın. Pişik geçene kadar nem emici ve atılan bezler kullanın.
– Bebek temizleme bezlerini cildi tahriş eden alkol içermeleri nedeniyle kullanmayın. Bunun yerine temiz yumuşak bir bezi ıslatarak temizleyin, sonra kurulayın.
– Mısır unu içeren pudralar kullanmayın. Mantar organizmalarının oluşmasını hızlandırır.
– Bebeğiniz her gün yumuşak bir sabun kullanarak yıkayın. Büyük abdestten sonra banyo, ılık su ve sabun iyi gelebilir. Yıkandıktan sonra hafifçe kurulayın.
– E vitamini kapsüllerini kırıp içindekini sürmek de iyi gelebilir.
– Pişik üst üste geçirilen ishalden sonra meydana gelmişse, bebeğinizin cildine vazelin veya koruyucu bir krem sürün.
– Hazır bez kullanmıyorsanız, bezlerin son durulama suyuna yarım fincan sirke koyun, iki kere durulayın ve yumuşatıcı kullanmaktan uzak durun.

Sagliksiteniz.Com

Bebeğiniz pişik olduysa ne yapmalısınız?
14 Ekim 2011 - 16:00:35 Yorum Yok 0 beğeni
Etiketler: bebek pişik kremi sivilce
Yorum yaz Yararlı buldum0

Hiç yorum yok: