Bebeklere Zeytinyağı İçirilir mi?

Zeytinyağı çeşitli vitamin ve mineralleri içinde barındıran harika bir yağdır. Peki bebeklere zeytinyağı içirilir mi? makalemizde bu sorunun cevabını bulabilirsiniz! Zeytinyağı kozmetikten, ecza sektörüne kadar pek çok alanda kullanılan bir yağdır. Anavatanı Anadoludur. Akdeniz menşeli olmakla birlikte, bugün dünya çapında çok tüketilen sıvıyağların başında gelir.Zeytinyağı, yüksek miktarda A, D, K ve E vitamini içerir. E vitamini açısından zengin özeleri ile kişiyi kanser ve kalp hastalıklarından korur.

Bebeğim zeytinyağı yiyebilir mi?
Bu sorunun cevabı bebeğiniz 6 aylık ve üstü ise evet doktorunuza danışıp sızma zeytinyağı verebilirsiniz. 6 aydan küçüklere ise yine doktorunuzun onayıyla mamalarına bir kaç damla zeytinyağı katabilirsiniz. Zeytinyağı bebekler için mükemmel bir gıdadır, onların beyin gelişimleriyle, bağışıklığını destekleyen pek çok yağ asidi içerir.
6 ay ve üstü bebeğinizin yemeklerini hazırlarken diğer sıvıyağlar yerine zeytinyağı tercih edebilirsiniz.

Bebeğim kabız olduğunda zeytinyağı verebilir miyim?
Kabız olan bebeğe ya da çocuğa zeytinyağı içirmek, çocuğun öksürmesi ile yağın akciğere kaçmasına neden olabilir bu nedenle bebeğe direk zeytinyağı vermek yerine zeytinyağlı yemekler yedirmelidir. Şayet dikkatli içiririm diyorsanız, bebeğinize doktorunuza danışarak aç karına 1 çay kaşığı zeytinyağı içirebilirsiniz.
Zeytinyağı bağırsakları rahatlatıp, kabızlığı giderecektir.
Kabız olan bebeğin makat kısmına biraz zeytinyağı sürmek de kabızlığını rahatlatabilir.

Pişik olan bebeğe zeytinyağı sürülür mü?
Annelerin tecrübeleriyle sabittir ki, pişik olan bebeğin poposuna zeytinyağı sürmek pişikleri hızla iyileştiriyor. Bebeğinizi pişikten korumak için de bu yağı kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok: