Çocuklarda pişik tedavisi

Daha çok altı bezli olan bebeklerde husule gelen pişik, yaz aylarında bebeklerin ve çocukların terlemesinden, ciltte kaşıntılı, acılı ve küçük şişlikler halinde içi su su dolu kabarcıklar olarak ortaya çıkan…

Daha çok altı bezli olan bebeklerde husule gelen pişik, yaz aylarında bebeklerin ve çocukların terlemesinden, ciltte kaşıntılı, acılı ve küçük şişlikler halinde içi su su dolu kabarcıklar olarak ortaya çıkan pişiğin tedavisi hakkında sizlere birkaç öneride bulunacağız. Çünkü pişik tedavi edilmez ise infekte olabilir ve bu durumda deri döküntüleri ortaya çıkarak parlak kırmızı bir renk alır ve genişleme gösterir. Pişiğin bu aşamaya gelmesini önlemek için bebeklerde ve çocuklarda pişik nasıl geçer, buyurun öğrenelim.

Bebeklerde pişik tedavisi

Bebeklerin ve çocukların pişik sorundan kurtulmasını sağlamak amacıyla ailelerin öncelikli olarak dikkat etmesi gereken şey, bebeğin alt bezini saat başı kontrol etmek ve ıslandığı zamanda hemen kurusu ile değiştirmektir. Alt bezi ıslak olarak uzun süre öyle kalan çocuklarda pişik oluşma riski daha yüksektir.

Çocuklarınızın pişik olan bölgesini sık sık sabunlu ya da duru su ile yıkayın ve mutlaka cildini iyi bir şekilde kurulayın. Ayrıca pişik tedavisi için çinko asit içeren kremler kullanabilirsiniz. Çinko asit içeren krem kullanmanın yanı sıra A ve D vitamini içeren kremler ve vazelinde etkili olmaktadır.

Yaz aylarında kesinlikle pişik olan çocuğunuza sentetik kumaşlardan yapılmış giysileri giydirmeyin. Ayrıca kilo kaybeden, ateşlenen, iştahı kapanan, içi su veya cildinde cerahat dolu kabarcıkların ortaya çıkması durumunda, vücutta küçük yaralar varsa mutlaka çocuğunuzu hekime gösterin.

Sagliksiteniz.Com

Çocuklarda pişik nasıl geçer?
31 Mayıs 2013 - 15:00:52 Yorum Yok 0 beğeni
Etiketler: Bebeklerde pişik nasıl geçer, Bebeklerde pişik tedavisi
Yorum yaz Yararlı buldum0

Hiç yorum yok: