Yeni Doğan Bebeklerde Cilt Bakımı

Yeni doğan bir bebeğin cildi oldukça yumuşak, hassas ve aynı zamanda sağlıklıdır. Cilt insan vücudunun en önemli parçalarından birisidir ve iç organlarımız dış etmenlerden korur. Yaşamımız boyunca cildimizde bazı değişiklikler gözlemlenir. Bu nedenle bebe Yeni doğan bir bebeğin cildi oldukça yumuşak, hassas ve aynı zamanda sağlıklıdır.

 Cilt insan vücudunun en önemli parçalarından birisidir ve iç organlarımız dış etmenlerden korur. Yaşamımız boyunca cildimizde bazı değişiklikler gözlemlenir. Bu nedenle bebeğinizin cildinde kızarıklık ve kuruluk gibi bazı sorunlar ile karşılaşırsanız korkmayın. Bu sorunlar doğumun ardından birkaç gün içerisinde iyileşir. Bebeğinizin cilt sağlığını korumak için bebeğinizin hassas ve sağlıklı cildine bakım yapmanız gerekir. Eğer bebeğinizin cildinde bazı kızarıklıklar ve kuru bölgeler oluşuyorsa bazı hafif nemlendiricili kremler ile bu bölgeleri nemlendirebilirsiniz. Eğer bebeğinizin cildi oldukça kuru ise belli miktarda yağ içeren bebek ürünlerini kullanabilirsiniz. Bebeğiniz için kullanacağınız cilt ürünlerini sık sık değiştirmekten kaçının ve tek bir ürünü kullanmaya özen gösterin.

http://www.medyatv.org/evde-cilt-bakimi-nasil-yapilir/

 Oğlan çocuğunun cinsel bölgesini temizleken mutlaka ıslak bir mendil kullanmaya özen gösterin. Kuru mendiller bebeğinizin cildinin tahriş olmasına neden olabilir. Kız çocuğunuzun cinsel bölgesini temizlerken de öncen arkaya doğru temizlemeye özen gösterin. Aksi taktirde bağırsaklardan gelen bakterilen idrar yolunda enfeksiyonlara neden olabilir. Yeni doğan bebekleri doğrudan güneş ışığından koruyun. Gökyüzü bulutlu olsa dahi bebeğinizi dışarı çıkardığınızda fazla güneş almamasına özen gösterin. Bebeğinizi güneş ışınlarından korumanın en iyi yolu bebeğinizi gölgede tutmaktır. Ayrıca bebeğinizin cildine çok az miktarda güneş kremi uygulayarak güneş yanıklarını önleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok: