Yetişkinlerde pişŸik

Yaz mevsiminde artış gösteren sıcaklar sebebiyle terlemeden dolayı vücudun nemli olması durumundan bireylerin vücudu kaşımasıyla husule gelen pişik, acılı bir şekilde seyreden bir rahatsızlıktır. Pişik en çok çocuklarda görülen bir…

Yaz mevsiminde artış gösteren sıcaklar sebebiyle terlemeden dolayı vücudun nemli olması durumundan bireylerin vücudu kaşımasıyla husule gelen pişik, acılı bir şekilde seyreden bir rahatsızlıktır. Pişik en çok çocuklarda görülen bir rahatsızlıktır ancak yetişkinlerinde büyük bir çoğunluğunda pişik sorunu ile baş etmeye çalışır. Peki yetişkinlerde ortaya çıkan pişiğin tedavisi nasıl yapılır?

Yetişkinlerde pişik nasıl geçer?

Pişiğin tedavisi için ilk dikkat edilmesi gerekenler şeylerden bir tanesi, kesinlikle sentetik kumaşlardan hazırlanmış olan kıyafetlerin yaz aylarında giyilmemesidir. Çünkü sentetik kumaş cildi tahriş eder, terlemeye yol açar ve pişiğin ciddi boyuta gelmesine sebep olur.

Yetişkinlerde pişik genellikle makat bölgesinin temiz olmamasından ya da ıslak kalmasından, kimyasal içerikli mendillerin kullanılmasından, turşu, patlıcan, domates, acı ve diğer baharatların sıkça tüketilmesinden , dar kıyafetler giyilmesinden, günlük ve özel gün pedleri kullanımından, aşırı kilolardan meydana gelmektedir. Bu etkenlerin ortadan kaldırılması ya da kişin hijyenine titizlik göstermesi durumunda yetişkinlerde pişik tedavisi kısa süre içinde olumlu sonuç gösterir.

Yetişkinlerde pişiğin tedavisi için mutlaka uzman muayenesinden geçmek şarttır. Uzmanlar pişiğin durumuna göre kortizonlu krem ya da pomat kullanımı önerecektir. Hekimin önerdiği ilaç ve kremlerin kullanılması durumunda pişik kısa süre içinde geçer. Az önce bahsettiğimiz pişik nedenlerinden de kendini koruyun ve temizliğinize özen gösterin.

Sagliksiteniz.Com

Yetişkinlerde pişik tedavisi
31 Mayıs 2013 - 17:00:05 Yorum Yok 0 beğeni
Yorum yaz Yararlı buldum0

Hiç yorum yok: