Pişik kremi nasıl kullanılır

Pişik kremi yeni doğmuş bebeklerde vücutlarının büklüm yerlerinin birbirine sürtmesinden dolayı husule gelen tahriş sorununun tedavisinde kullanılan en etkin uygulamalardan birisidir. Bebeklerin vücutlarında büklüm yerlerinin birbirine sürtmesinden oluşan bir deri…

Pişik kremi yeni doğmuş bebeklerde vücutlarının büklüm yerlerinin birbirine sürtmesinden dolayı husule gelen tahriş sorununun tedavisinde kullanılan en etkin uygulamalardan birisidir. Bebeklerin vücutlarında büklüm yerlerinin birbirine sürtmesinden oluşan bir deri hastalığı olan tahriş, yani pişik sorunun en temel tedavi yöntemlerinden olan pişik kremi, doğru bir şekilde sürülmediği zaman etkisini göstermeyebilir. Peki pişik kremi nasıl sürülür?

Pişik kremi nasıl sürülmeli?

Uzmanlar bebekler için pişik kreminin nasıl kullanılması gerektiğini şu şekilde anlattılar:

Öncelikle bebeğin altı ılık suyla yıkanmalıdır. Ardından pamuklu bir havlu ile bebeğin altı narin bir şekilde kurulanmalıdır. Hemen sonrasında bebeğin kuru cildine bebek yağı sürülmelidir. Bebek yağı bakımından sonra da, pişik kremi dairesel hareketlerle bebeğin altına sürülmeli ve cilde iyice nüfuz etmesi sağlanmalıdır. Ancak bu esnada cildin bezle temasını önlemek gerekir. Çünkü pişik kremi sürüldükten sonra bebeğin altı bezle bağlanırsa, bez kremi emebilir. Bunu önlemek için de ayrıca üzerine ince bir tabaka halinde bebek kremi ile kaplamak ideal sonuç verir, böylece yoğun bakım ve aktif koruma tamamen sağlanmış olacaktır.

Sagliksiteniz.Com

Pişik kremi nasıl kullanılır?
30 Haziran 2013 - 21:15:12 Yorum Yok 0 beğeni
Etiketler: pişik kremi
Yorum yaz Yararlı buldum0

Hiç yorum yok: