Bebeklerin Altı nasıl temizlenir ?

Bebekler ilk 18 ay boyunca sık sık beslenirler ve bu sebeple de sık sık alt temizliği yapılması gerekir. Pek,i, bebeklerde alt temizliği nasıl yapılmalıdır? İşte, ilk kez anne olanlar için sağlıklı şekilde bebeklerin altı nasıl temizlenir önerilerimiz.

Bebeklerin alt temizliği sürekli ayn yerde yapılmalıdır. Mutlaka alt temizliğinin yapıldığı yerde silme mendili ve ekstra bezlerde bulundurulmalıdır. Eğer bebeğin altı çok pislenmiş ise, uzmanlarımız tavsiyesi silmek yerine, altını yıkamaktır. Böylece hem pişik sorunu önlenmiş olur hem de iyi bir temizlik sağlanmış olur.

Yenidoğan bebeklerin ciltleri çok hassas ve oldukça da incedir. Eğer sık sık alt temizliği yapılmaz ise, pişik ve enfeksiyon sorunları ile karşılaşılabilir. Özellikle de kız bebeklerde enfeksiyon gelişim riski oldukça yüksektir. Mutlaka kız bebeklerin alt temizliği önden arkaya doğru tek seferde silme işlemi ile yapılmalıdır ve ikinci defa silme mendili kesinlikle kullanılmamalıdır. Yıkanırken de aynı kural geçerlidir. Bebeklerin altını silerken ıslak mendiller yerine su ve pamuk kullanılması daha sağlıklıdır.

Bebeklerde pişik kremi her gün kullanılır mı?

Bebeklerin altı sürekli kapalı kaldığı için her alt temizleme işlemi sonrası cildin kızarmasını ve pişmesini önlemek adına mutlaka pişik kremi kullanılması tavsiye edilir. Eğer bebek pişik sorunu ile karşılaşırsa huzursuz olur.

Bebeklerde pişik olduğunda altı nasıl temizlenmeli?

Böyle bir durumda bebek poposuna dokunulmasını istemez ve altı değiştirilirken de ağlar. Ağrı ve hassasiyet onu çok huzursuz eder. Mutlaka altını çok yumuşak hareketlerle temizleyin ve ara ara havalandırın. Havalandırma hem kızarıklığı alır hem de pişiğin kısa sürede geçmesini sağlar. Pişik olan bebeğin altına yoğurt tabakası gibi kalınca, pişik kremi sürülmelidir.

Sagliksiteniz.Com

Bebeklerin Altı Nasıl Temizlenir?
27 Mart 2015 - 21:31:59 Yorum Yok 0 beğeni
Etiketler: yenidoğan alt temizliği, bebeklerde alt temizliği, pişik olan bebeğe ne yapılmalı, pişik kremi her gün kullanılır mı, bebeğin alt temizliği nasıl olmalı, kız bebeklerin altı nasıl temizlenmeli
Yorum yaz Yararlı buldum0

Hiç yorum yok: